APSO Atletiekclub • April 2019 Straffe prestatie van Lasse Taillieu (15j) die zich wist te plaatsen voor het EK oriëntatielopen te Wit-Rusland. Techniek speelt bij deze sport een belangrijke rol, maar ook lopen is hier een belangrijk onderdeel. Het EK gaat eind juni door.  


 • 27 april 2019 Onze club organiseerde zijn derde Memorial Kevin Allaerts, genoemd naar ons veel te vroeg gestorven jeugdlid. Uitslagen staan zoals steeds op de uitslagenpagina.


 • 06 april 2019 Met 257 waren ze, de deelnemers aan onze jaarlijkse Kastelenloop. We waren reeds toe aan de 35ste editie. Door werken op ons gebruikelijke parcours werd er uitgeweken naar een volledig nieuwe omloop. Volgens de commentaren die ons nadien bereikten, bleek dit gewijzigde parcours in de smaak te vallen. Clublid Jelle Oostvogels  won en legde de 10km af in 34'10''. We bedanken alle deelnemers voor hun aanwezigheid. Voor de uitslagen kan u terecht op de pagina van de Kastelenloop.


 • 09 maart 2019 De wind kreeg dan misschien wel de startboog en aankomsttent klein, maar de atleten gingen gewoon moedig door op onze criteriumcross. De uitslagen vindt u zoals steeds terug op de de uitslagenpagina.

 • 10 November 2018, regen viel uit de lucht en het was koud. Weer voor de echte flandriens onder de veldlopers. Starten deden alle categorieën (Benjamins tem Masters) onder de boog van sponsor CM. Na een korte passage over de piste doken alle reeksen het bos in om daar over kronkelende weggetjes uit te maken wie de sterkste van het pak was. Suporters keken reikhalzend uit naar wie als eerste uit het bos te voorschijn kwam. Vreugde en soms teleurstelling, maar vooral sporen van vermoeidheid tekenden zich af op de gezichten van de deelnemers. Het verdict vindt u hier terug.


 • Op 21 september 2018 organiseede onze club zijn jaarlijkse ledencross en barbecue. In tegenstelling tot onze andere inrichtingen was deze veldloop niet toegankelijk voor niet-leden. Komen kijken kon natuurlijk wel! Om 18 uur gingen we van start met de allerkleinsten. Benieuwd naar de sportieve prestaties van onze leden? Op de uitslagenpagina kan u de resultaten bekijken.


 • 25 Mei 2018! Ook uw geliefde club ontsnapt niet aan de nieuwe Europese  privacywetgeving (GDPR). We vinden uw privacy zeer belangrijk en werkten dan ook een privacyverklaring uit. Deze kunt u terugvinden op deze pagina.

 

 • Op 7 april 2018 organiseerden we onze 34ste Kastelenloop. Om diverse reden een memorable editie. Er was natuurlijk het fantastische weer. Daarnaast telden we maar liefst 248 deelnemers aan de hoofdafstand (10km). Op voorhand werden dan ook nog eens Apso-bestuursleden Roger en Simonne meer dan terecht gehuldigd voor hun jarenlange inzet voor het KAVVV. Een mooi moment (hoewel elk eerbetoon voor zulke mensen nooit groot genoeg kan zijn). Leden Jan De Weerdt en Lauranne Van Loo zorgden op hun beurt voor prachtige foto's. En ook Frans Moorkens leverde andermaal een van zijn uitzonderlijke prestaties af. Kortom, er valt veel te lezen op de pagina van de Kastelenloop. Onze dank gaat uit naar de vele vrijwilligers (seingevers, medewerkers in de kantine, parcoursbouwers,...) voor hun medewerking. Zonder jullie kan een club niet functioneren. Het succes van de Kastelenloop kwam er dankzij jullie!

 

 • 26 maart 2018. Uw favoriete club is voortaan ook te volgen op de app van de gemeente Zandhoven.


 • Ondanks het bar slechte weer namen op 3 december 2017 103 sportievelingen deel aan de Doppenloop, een loop met vrij vertrek tussen 9u en 11u. Vertrekken kon aan de atletiekpiste in de Voetbalstraat. Er waren twee gevarieerde en volledig bewegwijzerde omlopen (5km of 10km). Ook wandelaars waren van harte welkom. De volledige opbrengst (ca. 650 euro) ging integraal naar het goede doel, Somival VZW.


 • 11 November 2017! Wapenstilstand, behalve te Zandhoven. Op deze traditionele feestdag organiseerden wij onze cross. Diverse atleten van verscheidene leeftijdscategorieën namen het tegen elkaar op.


 •  15 september 2017 organiseerden we onze jaarlijkse clubcross. Deze wedstrijd is  enkel opengesteld voor de eigen clubleden en aansluitend was er ook een barbecue voorzien. Voor de uitslagen van deze wedstrijd klik je hier.


 • Op 3 september 2017 waren we als club aanwezig op de verenigenbeurs van de gemeente Zandhoven. Diverse Zandhovense verenigingen hadden ter plaatse een infostandje. Deze beurs ging door in de zaal Populier en geïnteresseerden konden  met hun vragen over atletiek bij ons terecht. Onze club mocht meerdere sportliefhebbers begroeten en trachtte naar beste vermogen hun vragen te beantwoorden. 


 • September 2017! Onze gemeente huldigde 5 nieuwe bewegwijzerde jogginsomlopen in (1 per deelgemeente). Een fantastisch initiatief dat we als sportclub toejuichen! Probeer ze uit!


 • Met de organisatie van onze jaarlijkse pistemeeting op 22 april 2017 sloten we het voorjaar wat betreft eigen wedstrijdinrichtingen af. We herdachten op deze wedstrijd Kevin Allaerts, Apso-lid die vorig jaar overleed op de 10-miles, en herdoopten de wedstrijd voor de eerste maal tot Memorial Kevin Allaerts. Gazet van Antwerpen bezocht de wedstrijd en praatte met diverse leden om herinneringen op te rakelen aan Kevin. Hun verslag kun je hier lezen.


 • Op 1 april 2017 (geen grap) organiseerde onze club zijn jaarlijkse Kastelenloop. Deze stratenloop van 10 km was dit jaar aan zijn 33ste editie toe. Voor de prestatieloop, een wedstrijd over kortere afstand die de Kastelenloop vooafgaat, telden we 51 deelnemers. 286 lopers kwamen opdagen voor de Kastelenloop. Ouderdomsdeken en clubicoon Frans Moorkens sloot met zijn 84 jaar de rij in de uitslag, maar verwonderde jong en oud door ook dit jaar de volledige 10 km uit te lopen. Ook Gazet Van Antwerpen ontging het niet hoe uniek het is dat Frans keer op keer zulke prestaties neerzet. Hun artikel over Frans vind je hier terug.  Voor meer info en de uitslag van de Kastelenloop klik hier!


 • Op zaterdag 04 maart 2017 organiseerde onze club de slotwedstrijd van het criterium. 339 sportievelingen schreven zich in en gaven het beste van zichzelf. Ondanks de slechte weersvoorspellingen, bleken de weergoden ons gunstig gezind en bleef het de gehele wedstrijd droog. Het uiteindelijke verdict vind je hier terug. Ook nu werden er schitterende foto's gemaakt door Lauranne en die vind je op haar facebookpagina terug. Ook Sara Siemons postte op haar facebookpagina prachtige foto's van onze wedstrijd. 


 • 13 februari 2017! Lasse Tailleu, lid van APSO, mag deelnemen aan het wereldkampioenschap oriëntatielopen te Sicilië. Wij wensen Lasse veel succes met de wedstrijd in Sicilië!


 • Maandag 13 februari 2017! Het bestuur beslist om zijn jaarlijkse pistemeeting van april te herdopen tot "Memorial Kevin Allaerts". Op die manier trachten we de herinnering aan Kevin levendig te houden.


 • woensdag 21 december 2016 organiseerden wij naar goede gewoonte het jaarlijkse kerstfeest voor onze jongste leden. Starten deden we met een training  van 14.30 uur  t.e.m. 16.00 uur en aansluitend kon iedereen aanschuiven voor een kerstetentje. Broodjes, koffiekoeken, warme chocolademelk en veel jeugdig enthousiasme brachten ons allen in de juiste kerstsfeer. En de kerstman had natuurlijk ook een kleine verrassing voor iedere aanwezige voorzien! Wij wensen alvast iedereen prettige feesten!


 • Het veldloopseizoen draait ondertussen op volle toeren. Reeds 10 crossen werden afgewerkt. Met de cross van zaterdag 3 december 2016 te Burcht inbegrepen, werden er reeds 4 wedstrijden voor het regelmatigheidscriterium afgewerkt. De uitslag van de wedstrijd in Burcht en de tussenstand van het criterium vind je hier terug.


 • Op 12 november 2016 organiseerden wij onze jaarlijkse veldloop te Zandhoven (Voetbalstraat). 248 sportievelingen namen deel. Hun uitslagen vind je terug op de uitslagenpagina. Ook nu zijn de foto's te consulteren op de facebookpagina LVL fotografie van Lauranne.


 • 22 oktober 2016! Dat onze leden meer kunnen dan enkel lopen bewijst APSO-lid Lauranne Van Loo met de mooie foto's die ze nam van de deelnemers aan de veldloop in Schoten. Je ziet de verbeten, strijdende en afgepeigerde blikken van atleten die tot het uiterste gaan. Kortom: sport prachtig in foto's weergegeven!

       Voor de uitslagen kun je zoals steeds terecht op de uitslagenpagina!


 • Op 1 oktober 2016 ging het nieuwe veldloopseizoen van start. Traditioneel begon deze ook dit jaar met de cross te Kalmthout. De uitslagen kunt u hier terugvinden.


 • Op 24 september 2016 namen verschillende APSO-leden deel aan de WALO-aflossing te Sint-Niklaas. Voor sfeerbeelden van onze atleten kan u terecht in onze fotopagina. Voor hun sportieve prestaties verwijs ik u door naar de uitslagpagina.


 • 18 september 2016! Als club zijn we steeds op zoek naar helpende handen. Ben jij sportief en graag bezig met jongeren, dan is jeugdtrainer misschien iets vour jou. Interesse? Contacteer ons.


       Ben je niet zo sportief, maar wel iemand die graag zijn steentje wenst bij te     

       dragen? Aarzel dan niet, want wij zijn steeds op zoek naar seingevers,

       kantinemedewerkers, parcoursbouwers,.....


 • Op 16 september 2016 organiseerde onze club zijn jaarlijkse clubcross en kampioenenviering. Zoals het een goede sportclub betaamt, startte de avond met een wedstrijd waarin de leden het tegen elkaar opnamen in een veldloop. De resultaten van de geleverde inspanningen vind je terug op de pagina uitslagen.


       Aansluitend werden de clubkampioenen en verdienstelijke atleten van het

       afgelopen zomerseizoen in de bloemetjes gezet. Vervolgens was het tijd voor

       onze traditionele barbecue. Maar liefst 113 mensen schreven zich hiervoor in. Er

       werd lekker gegeten, glazen werden vlot gevuld en al even vlot geledigd,

       anekdotes werden verteld, grappen werden gemaakt,....Kortom, dank aan alle

       aanwezigen voor de leuke avond!


 • Ondanks de vele positieve commentaren hebben we als club besloten onze jaarlijkse aflossings-10 miles niet meer in te richten. Het bestuur buigt zich over eventuele alternatieve organisaties. De laatste editie was 21 mei 2016. Onze jaarlijkse Kastelenloop blijft behouden. In 2017 gaat deze door op 1 april (geen grap)!


 • Sinds kort beschikt onze club ook over een eigen fonkelnieuwe hoogspringinstallatie. Op 23 april 2016 werd deze voor het eerst in een wedstrijd gebruikt.


APSO-NIEUWS

Copyright © All Rights Reserved