Wedstrijden

APSO Zandhoven maakt deel uit van de Koninklijke Antwerpse Vereniging Voor Vriendenclubs (KAVVV). Zij organiseren bijna wekelijks wedstrijden waar u als lid van APSO gratis aan kan deelnemen. Het seizoen wordt hierbij opgedeeld in twee: het winterseizoen dat bestaat uit veldlopen en het zomerseizoen dat bestaat uit pistemeetings.


Winterseizoen:

Het winterseizoen loopt van begin oktober tot eind maart. Gedurende deze maanden worden er wekelijks veldlopen georganiseerd. In totaal zullen er ook 6 criteriumcrossen worden georganiseerd en wordt het seizoen afgesloten met een kampioenschap. De afstand van de veldloop is afhankelijk van de leeftijdscategorie, de afstanden kunnen hier geraadpleegd worden. Hier kan u de inschrijf- en starttijden van de 'gewone' wedstrijden raadplegen. 


Criteriumcrossen:

De criteriumcrossen zijn een regelmatigheidswedstrijd. Na elke wedstrijd krijgt elke aangesloten deelnemer een aantal punten toegekend, afhankelijk van zijn resultaat. 100 punten voor de winnaar, 98 voor nummer 2, 97 voor nummer 3, enzovoort. Deze punten worden allemaal opgeteld en hier wordt een klassement van gemaakt. Indien u alle criteriumcrossen meedoet, valt het minste resultaat af. Er tellen dus 5 wedstrijden mee. 

Tijdens de laatste criteriumcross, georganiseerd door onze club, vindt de prijsuitreiking plaats. Iedereen die minstens 3 van de 6 wedstrijden uitloopt, krijgt een prijs.


Hier kan u de inschrijf- en starttijden van de criteriumcrossen raadplegen. 


Let op! Bij de mannenreeksen wordt er gestart met 'penalty' dit wil zeggen dat er op leeftijd wordt gestart. Eerst de oudste en zo tot aan de 40-jarige. Zet je dus tijdig klaar aan de start en luister goed naar de leeftijden die worden afgeroepen!


Kampioenschap:

Het seizoen wordt afgeloten met een veldloopkampioenschap, steeds georganiseerd door een andere club. Om in aanmerking te komen voor een deelname dient u in minstens 5 uitslagen van KAVVV-veldlopen voor te komen (stratenlopen tellen hier niet voor mee!). 

Als u dus 5 criteriumcrossen meedoet, mag u rechtstreeks meedoen met het kampioenschap.


Zomerseizoen:

Het zomerseizoen, lopend van april tot september, bestaat uit pistewedstrijden. Tijdens de pistemeetings kan er steeds gekozen worden uit verschillende proeven van kogelstoten over hoogspringen tot verspringen en speer- en discuswerpen. Ook staan er telkens een (paar) loopnummer(s) op het programma. Het programma wordt op voorhand samengesteld, maar je kiest zelf welke onderdelen je meedoet. Maximum 1of 2 loopnummers per dag en 1 of 2 kampnummers.

Op het einde van het seizoen, in augustus, staan de kampioenschappen gepland. Iedereen die op 5 verschillende meetings heeft meegedaan, mag deelnemen aan deze kampioenschappen. Normalieter worden deze verspreidt over 3 weekends en zullen alle disciplines aan bod komen. Hier mag je telkens 3 loopnummers en 3 kampnummers kiezen om aan deel te nemen. 

Gedurende het seizoen zijn er ook aflossingswedstrijden. Als je hier aan deel wenst nemen, geef dan zeker een seintje zodat er een ploeg kan samengesteld worden.


Stratenlopen:

Gedurende het hele jaar zijn er ook verschillende stratenlopen, waaronder onze eigen Kastelenloop in april. Verschillende van deze statenlopen tellen ook mee voor een apart criterium. Per organisatie telt slechts 1 afstand mee voor het klassement. Voor het klassement wordt eerst gekeken naar het aantal deelnames en dan naar het aantal punten. In tegenstelling tot het veldloopcriterium dient u hier zo weinig mogelijk punten te verzamelen. De eerste krijgt 1 punt, tweede 2 punten, enzovoort. Ook hier wordt het seizoen afgesloten met een kampioenschap waaraan deelgenomen kan worden vanaf 4'losse' deelnames.

LET OP: het statenloopcriterium telt enkel voor lopers vanaf kadet en niet voor de jeugdcategorie├źn.


Kalender:

De kalender kan u hier raadplegen. Extra info kan u vinden op de site van KAVVV-atletiek: https://kavvv-atletiek.eu


Praktisch:

Reeks:

Hier vindt u de reeksindeling. 


Wat neem ik mee naar de wedstrijd?

Op wedstrijden is het verplicht met je clubsinglet te lopen. Je dient ook steeds je borstnummer zichtbaar te dragen. Om te kunnen inschrijven heb je jouw badge nodig. Zorg dus dat je deze 3 steeds bij hebt. Indien je deze eens vergeet (overkomt iedereen), meld je dit aan de inschrijvingen en zal er een kleine vergoeding/boete worden gevraagd. Een clubsinglet kan je vast eens lenen van iemand van de club. Je mag dus wel meelopen!


Tijdens de veldlopen zijn spikes meestal geen overbodige luxe. Zorg ook steeds voor droge sokken, je weet maar nooit. (Ook voor supporters is het soms aangeraden om niet je beste schoenen aan te doen ;) )Voor vragen kan je terecht bij Lotte Verbist

 

(c) Leon Verswyvelt