Wedstrijden

APSO Zandhoven maakt deel uit van de Koninklijke Antwerpse Vereniging Voor Vriendenclubs (KAVVV). Zij organiseren bijna wekelijks wedstrijden waar u als lid van APSO gratis aan kan deelnemen. Het seizoen wordt hierbij opgedeeld in twee: het winterseizoen dat bestaat uit veldlopen en het zomerseizoen dat bestaat uit pistemeetings.


Winterseizoen:

Het winterseizoen loopt van begin oktober tot eind maart. Gedurende deze maanden worden er wekelijks veldlopen georganiseerd. In totaal zullen er ook 6 criteriumcrossen worden georganiseerd en wordt het seizoen afgesloten met een kampioenschap. De afstand van de veldloop is afhankelijk van de leeftijdscategorie, de afstanden kunnen hier geraadpleegd worden. Hier kan u de inschrijf- en starttijden van de 'gewone' wedstrijden raadplegen. 


Criteriumcrossen:

De criteriumcrossen zijn een regelmatigheidswedstrijd. Na elke wedstrijd krijgt elke aangesloten deelnemer een aantal punten toegekend, afhankelijk van zijn resultaat. 100 punten voor de winnaar, 98 voor nummer 2, 97 voor nummer 3, enzovoort. Deze punten worden allemaal opgeteld en hier wordt een klassement van gemaakt. Indien u alle criteriumcrossen meedoet, valt het minste resultaat af. Er tellen dus 5 wedstrijden mee. 

Tijdens de laatste criteriumcross, georganiseerd door onze club, vindt de prijsuitreiking plaats. Iedereen die minstens 3 van de 6 wedstrijden uitloopt, krijgt een prijs.

Hier kan u de inschrijf- en starttijden van de criteriumcrossen raadplegen. 


Kampioenschap:

Het seizoen wordt afgeloten met een veldloopkampioenschap, steeds georganiseerd door een andere club. Om in aanmerking te komen voor een deelname dient u in minstens 5 uitslagen van KAVVV-veldlopen voor te komen (stratenlopen tellen hier niet voor mee!). 

Als u dus 5 criteriumcrossen meedoet, mag u rechtstreeks meedoen met het kampioenschap.


UPDATE: Wegens het wegvallen van de wedstrijden in januari door COVID-19, heeft de KAVVV beslist dat in 2022 iedereen mag deelnemen aan het kampioenschap, ongeacht het aantal deelnames!


Zomerseizoen:

Het zomerseizoen, lopend van april tot september, bestaat uit pistewedstrijden. Tijdens de pistemeetings kan er steeds gekozen worden uit verschillende proeven van kogelstoten over hoogspringen tot verspringen en speer- en discuswerpen. Ook staan er telkens een (paar) loopnummer(s) op het programma. Het programma wordt op voorhand samengesteld, maar je kiest zelf welke onderdelen je meedoet. Maximum 1of 2 loopnummers per dag en 1 of 2 kampnummers.

Op het einde van het seizoen in augustus staan de kampioenschappen gepland. Iedereen die op 5 verschillende meetings heeft meegedaan, mag deelnemen aan deze kampioenschappen. Normalieter worden deze verspreidt over 3 weekends en zullen alle disciplines aan bod komen. Hier mag je telkens 3 loopnummers en 3 kampnummers kiezen om aan deel te nemen. 

Gedurende het seizoen zijn er ook aflossingswedstrijden. Als je hier aan deel wenst nemen, geef dan zeker een seintje zodat er een ploeg kan samengesteld worden.


Stratenlopen:

Gedurende het hele jaar zijn er ook verschillende stratenlopen, waaronder onze eigen Kastelenloop in april. Verschillende van deze statenlopen tellen ook mee voor een apart criterium. Per organisatie telt slechts 1 afstand mee voor het klassement. Voor het klassement wordt eerst gekeken naar het aantal deelnamens en dan naar het aantal punten. In tegenstelling tot het veldloopcriterium dient u hier zo weinig mogelijk punten te verzamelen. De eerste krijgt 1 punt, tweede 2 punten, enzovoort. Ook hier wordt het seizoen afgesloten met een kampioenschap waaraan deelgenomen kan worden vanaf 4'losse' deelnamens.

LET OP: het statenloopcriterium telt enkel voor lopers vanaf kadet en niet voor de jeugdcategorie├źn.


UPDATE: wegens de afgelasting van de wedstrijd in Wilrijk, kan deelgenomen worden aan het kampioenschap vanaf 3 wedstrijden. Voor het criterium tellen hierdoor maar 5 i.p.v. 6 stratenlopen mee.

 


Kalender:

De kalender kan u hier raadplegen. Extra info kan u vinden op de site van KAVVV-atletiek: https://kavvv-atletiek.eu


Praktisch:

Hier vindt u de reeksindeling. 


Voor vragen kan je terecht bij Lotte Verbist

 

(c) Leon Verswyvelt